Despre noi

S.C. INCO INDUSTRY S.R.L  produce si comercializeaza lemn termotratat din diverse esente (pin, frasin, paltin, brad, molid, etc.) si in diverse dimensiuni, in cantitati care pot satisface orice tip de cerere.

Tratat pentru viata lunga

Prin procesul de tratare termică, lemnul este prelucrat pentru a rezista la orice climă: procesul termic atribuie lemnului rezistența necesară la intemperii, pe care acesta nu o posedă în mod natural. Astfel, acesta devine optim pentru utilizarea în aer liber. Înnobilarea lemnului prin termotratare este o metodă cunoscută de mii de ani, din China, unde lemnul pentru vesela de bucătărie devenea mai rezistent prin încălzire sau de la construcția vaselor vikinge. Procesul funcționează fără utilizarea de substanțe chimice, exclusiv prin inducerea căldurii, a aburului și apei.

Frumos, durabil si stabil in timp

Tratarea termică generează diverse reacții în interiorul lemnului. Mai exact, prin acest proces rezultă o modificare a structurii chimice, prin care lemnul tratat termic reacționează mai putin decât în stare inițială la umiditatea din ambient și la lipsa acesteia. Lemnul tratat termic prezintă astfel o stabilitate accentuată a formei, o reducere semnificativă a comportamentului de umflare și contragere, precum și o tendință redusă la formarea de fisuri.

Datorită noilor sale calități, lemnul termotratat devine pe termen lung rezistent la atacul ciupercilor. Pe lângă calitățile sale fizice, prin termotratare, lemnul își modifică aspectul, culoarea lui devenind, omogena, ca a bobului de cafea prajita, în funcție de intensitatea temperaturii, fără a-și pierde structura fibrei.

Procesul de termotratare presupune supunerea lemnului la temperaturi ridicate de pana la 250ºC, intr-un spatiu construit din inox, fara oxigen in prezenta vaporilor de apa.